www.sagadbl.com

 

Saturday, August 11, 2012

KOLEKSI TRIAL PMR 2012 [SEMUA NEGERI]

43 comments
Koleksi Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan PMR 2012


Assalamualaikum dan Salam sejahtera.........
Bagi memudahkan, cikgu ada kumpulkan soalan2 trial bagi semua negeri di Malaysia..
Insyaallah akan merangkumi semua kertas...Silalah download link yang telah ada. 
Link akan cikgu update dari masa ke masa.
Jangan lupa 'bookmark' dan 'follow' blog cikgu untuk update yer...Terima kasih.

Wilayah Persekutuan
Sila Klik :

Sabah 
Sila Klik :

Sarawak 
Sila Klik :

Pulau Pinang
Sila Klik :

Johor
Sila Klik :

Terengganu[with answer]
Sila Klik :
Perak
Sila Klik :  SKEMA LENGKAP!!
Kedah
Sila Klik :
Negeri sembilan
Sila Klik :
Kelantan
Sila Klik :
SBP
Sila Klik :[answer completed!!!]

Selangor
Sila Klik :
Melaka
Sila Klik :
PAHANG
Sila Klik :
    Perlis
    Sila Klik :
      Bahasa Cina
    Perlis
    Sila Klik :

    MRSM


    Terima Kasih diucapkan di atas Sumbangan Untuk soalan/skema.....

    BONUS!!!
     http://www.scribd.com/doc/106127048/Nota-Asas-Tajwid

    43 comments:

    JiaYee said...

    Boleh x letak paper kelantan? terima kasih

    Cikgu Irwan said...

    http://sagadbl.blogspot.com/2012/08/koleksi-trial-pmr-2012-kelantan.html
    Cuba check kt sini ye..soalan masih ada lg dlm proses upload...nt cg tambah...tq

    JiaYee said...

    terima kasih cikgu, sempatkah cikgu upload sebelum buka cuti ini?

    JiaYee said...

    cikgu, ada skema kertas kelantan? tq

    Cikgu Irwan said...

    Cg skrg ni kt kg lg...nt cg usahakan yer..tq

    Cikgu Irwan said...

    Skema UPLOADED>>

    JiaYee said...

    skema kelantan ada? di mana?

    JiaYee said...

    skema bm k1 & bm k2 ada x?

    Cikgu Irwan said...

    ada utk sains je..

    chocolate said...

    Assalamualaikum, nk tnya untk Bahasa Arab negeri Perak ade x? Bantulah saye :'(

    Cikgu Irwan said...

    W'salam....cuba cek kat sini yer:
    http://sagadbl.blogspot.com/2012/08/koleksi-trial-pmr-2012-bahasa-arab.html

    Jawapan ada di atas...cg dh upload dh...

    rahayu said...

    Thanks for sharing... syukran jazillan

    chocolate said...

    Cikgu, saya dh cek dkt laman web yg ckgu bgi. Tpi negeri Perak Bahasa Arab x de.. Harap tolong.:)

    Cikgu Irwan said...

    Yeke?em...sori ye.nt cg cari...

    chocolate said...

    Tolong yer :D

    Cikgu Irwan said...

    chocolate....cuba cek sini ye...
    http://sagadbl.blogspot.com/2012/08/koleksi-trial-pmr-2012-bahasa-arab_30.html

    mahdinimuda said...

    Terima kasih cikgu kerana dah memudahkan kerja saya.. mengumpul soalan peperiksaan percubaan sains untuk pelajar saya.. keep up the good work

    Cikgu Irwan said...

    Sama2..

    evilgurl08 said...

    minta tolong cikgu untuk memuatkan kertas percubaan mrsm.....

    Permata Hati said...

    saya ada soalan je SBP tp takde skema. Dah buat tp nak confirm dgn pemarkahan sebenar, terutama k2. cikgu irwan boleh tolong tak? TQVM

    Cikgu Irwan said...

    Permata Hati:Boleh...Nanti cikgu siapkan dan upload dalam blog cikgu yer..

    evilgurl08:Soalan MRSM belum ada..sabar yer..

    Lou Ye Yang said...

    mana skema bagi kertas KH TEKNIKAL SBP? Cikgu boleh tolong tak?

    vimal dev said...

    tlg upload soalan mrsm plssssss tkzzzzzzzz

    scheneise innerstes said...

    SALAM. CG TLG UPLOAD SOALAN TRIAL PMR BAGI NEGERI JOHOR UNTUK SEMUA SUBJEK BOLEH

    Ahlan ke Blog Daku said...

    Cikgu, sy ada english Paper 2 Selangor. cikgu bley amik link disini: http://www.scribd.com/doc/106120085/Trial-PMR-English-Paper-2-Selangor

    Ahlan ke Blog Daku said...

    Cikgu, sy ada uplod lagi English Paper 1 and 2 Wilayah Persekutuan. Cikgu bley amik di sini:

    http://www.scribd.com/doc/106128642/Soalan-Percubaan-PMR-Bahasa-Inggeris-1-JPWPKL-2012

    http://www.scribd.com/doc/106128832/Soalan-Percubaan-PMR-Bahasa-Inggeris-2-JPWPKL-2012

    Ahlan ke Blog Daku said...

    Cikgu, saya harap cikgu benarkan saya guna link soalan trial exam cikgu pada blog saya. saya telah letakkan kredit pd blog saya. saya ni guru di sek men. kawasan luar bandar di Sabah. ini sahaja la yg saya mampu buat utk tlg cikgu2 dan anak murid di sekolah saya.

    aishah ecah said...

    asal saya tak boleh download?

    Ahlan Was-Sahlan said...

    Aishah ecah: Awak merujuk sapa punya blog ni?

    Cikgu Irwan said...

    Ahlan:saya okey jer..sama2 la kita membantu yer..
    Aishah:nak download soalan mana tu?

    Ahlan Was-Sahlan said...

    Cikgu Irwan, Syukran Jazilan Kathiran. BarakAllah Lakum. Semoga anak2 murid cikgu beroleh keberkatan dan petunjuk Allah, insyAllah. Amin

    Amanda Mah said...

    cikgu, boleh tak masukkn semua dlm 1 pakej supaya senang dwnload ?

    Cikgu Irwan said...

    Kalau nk download semua check kt post ini:
    http://sagadbl.blogspot.com/2012/09/koleksi-trial-spm-semua-negeri-2012.html

    Syazwan Husaini bin Muhamad Yusoff said...

    Terima kasih kepada cikgu yang menubuhkan blog ini dengan sempurna dan teratur...

    muzammil halim said...

    CIKGU BOLEH LETAK PAPER SABAH DAN SARAWAK BI DAN BM

    *▲|-|m▲D.|\|▲Zi|\/|* said...

    jawapan bagi bi kertas 2 tak ada ke?

    alipbata said...

    Jawapan SBP kemahiran hidup(teknikal) dah ada ke ckgu? Amat memerlukan..tq

    Azreen said...

    salam. cikgu irwan, link utk kertas science wilayah persekutuan tu bila saya download ialah soalah 2011. bukan 2012. pls check ya. tq

    Cikgu Irwan said...

    Oo..sori..silap sy tu.takpe, nt cg reupload blk k...

    afza taidin said...

    cikgu kertas bahasa inggeris kelantan paper 2 xde jawapan ke

    Safwan97 said...

    ade soklan MRSM x

    Ahlan Was-Sahlan said...

    Sekali lagi dimaklumkan, Negeri Sabah TIDAK MENGELUARKAN soalan percubaan negeri. Setiap daerah dalam Sabah buat soalan sendiri. Bermaksud TIADA SOALAN SERAGAM yang dipakai untuk semua daerah.

    Alfa said...

    cikgu iwan , jawapan untuk khb kemahiran teknikal SBP ada tak? saya amat memerlukannya tq

    ANDA PELAWAT YANG KE: