www.sagadbl.com

 

Wednesday, November 7, 2012

KOLEKSI TRIAL SPM 2012 [SEMUA NEGERI]

52 comments
Koleksi Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan SPM 2012 
--Bagi memudahkan, cikgu kumpulkan semua soalan di sini...klik untuk download>>tunggu 5 saat>>tekan skip>>link download akan muncul...Thanks!!

Assalamualaikum dan Salam sejahtera.........
Bagi memudahkan, cikgu ada kumpulkan soalan2 trial bagi semua negeri di Malaysia..
Insyaallah akan merangkumi semua kertas...Silalah download link yang telah ada. 
Link akan cikgu update dari masa ke masa.


Johor
Sila Klik :

Terengganu
Sila Klik :

Berikut adalah kertas soalan negeri Terengganu yang telah digabungkan
credit to http://banksoalanspm.blogspot.com/
  1. Bahasa Melayu
  2. Bahasa Cina
  3. English
  4. Mathematics
  5. Additional Mathematics
  6. Science
  7. Physics/Fizik
  8. Chemistry
  9. Biology
  10. Sejarah
  11. Geografi
  12. Ekonomi
  13. Pendidikan Islam
  14. Tasawwur Islam
  15. Bahasa Arab

Kelantan
Sila Klik :

    Perak
      Kedah
      Sila Klik :

        Perlis
          Selangor
          Sila Klik :NEW UPDATE!!

              Melaka
                SBP

                TANPA JAWAPAN:

                   Pahang
                  Sila Klik :






                    MRSM

                      Negeri Sembilan


                      --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                      Jika anda ingin menyumbangkan sebarang soalan/jawapan atau apa saja bahan P&P, harap  dapat emailkan kepada saya di : wanijoe@yahoo.com
                      Semoga tuhan memberkati usaha kita dan memudahkan urusan kita...

                      BONUS!!!!
                      soalan Pertengahan Tahun 2012 TRG[kimia 1]
                      Koleksi Ramalan SPM 2012 [HOT!!!]
                      --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                      52 comments:

                      Macam Yong said...

                      thanks a lot sebab cikgu sudi share kat sini soklan. er tapi kan susah la nak download dari box tu. tak mau bagi dia kat saya. adei, dia suh print terus saja. er tak leh upload soklan kat mediafire ke? mudah sy nak dwld sikit. harap dapt tolong.

                      Cikgu Irwan said...

                      ok...no prob...sy akan reupload yer...thank 4 feedback

                      mat_dead said...

                      sejarah kelantan x ada ke?

                      AbuAqil aka AbuSakeena said...

                      salam..
                      harap cikgu dapat upload soalan trial b arab spm.saya sgt perlukan utk anak didik buat latih tubi

                      carly mcdonald said...

                      bio all state ? =)

                      Cikgu Irwan said...

                      carly..will post that soon...:>

                      Cikgu Irwan said...

                      http://sagadbl.blogspot.com/2012/09/koleksi-perc-spmbiologi.html

                      here it is carly...

                      WR said...

                      soalan sains pertanian takda ke ckgu..

                      nanahanah said...

                      boleh tak sesiapa tolong share soalan trial johor?

                      SkyFiqBlog said...

                      Salam...Cg..soaln PA trial 2012 negeri sembilan xde ke???..sye sgt memerlukan la cg....leps 2..soaln Sains pertanian trial 2012 ngri perak,ngri9,klantan, ad x cg??

                      ::hidayah:: said...

                      tq for sharing :)

                      OmbakBaik said...

                      terima kaseh cekgu atas usaha murni ini :D

                      najwa syuhada said...

                      thnx ckgu 4 share soalan trial....doakan spm sy..:)

                      Cikgu Irwan said...

                      Welcome...Cikgu doakan..

                      noraini yasin said...

                      cikgu, saya perlukan skema k2 sains spm trial trganu dan kelantan..kalau ada cepat upload ye..tq

                      Cikgu Irwan said...

                      http://adf.ly/CtD4p
                      copy paste link ini..tggu 5 saat..skip..di sini folder mediafire cikgu untuk negeri terengganu..
                      untuk kelantan, klik link yang di beri yer..

                      noraini yasin said...

                      cikgu, sy dh download..tp ada soalan je..sy nak skema jawapan utk kertas 2 sains trganu ngan kltn tu..

                      nurfarinah samad said...

                      cikgu , soalan kelantan fizik bio kimia with answer tkde ke... huh :(

                      nurfarinah samad said...

                      yes... sya pun nak skema kmia bio fizik utk trngganu..... hmmm

                      Halle Calypso said...

                      Thank you cikgu Irwan. It helps a lot =)

                      Cikgu Irwan said...

                      Welcome..Buat masa ni cg bz skit dgn pmr..nt cg updated yer...

                      Fatin Syazwani said...

                      ckgu..prdagangan n.9 xde ke..

                      Cikgu Irwan said...

                      Lum ada lagi...nanti cikgu cuba cari yer..

                      riena said...

                      cikgu, skema kimia terengganu

                      Amir Hadi said...

                      Salam, cikgu boleh tak masukkan semua soalan/skema dalam satu folder? saya bukannya ape tapi saya nak download semua skali. susah nak tekan 1 demi 1, jadi tolonglah

                      Cikgu Irwan said...

                      Kalau nk yg dlm folder ada kt post cikgu yang ni
                      http://www.sagadbl.com/2012/09/koleksi-trial-spm-semua-negeri-2012.html

                      Fatin Syazwani said...

                      ckgu sya perlu sngt skema prdagngan n.9..
                      tlg eekk ckgu...

                      Miss Sn'a said...

                      thanks cikgu.
                      bolehlah buat latihan banyak2 =D

                      Godisuno said...

                      Syukran Jazilan Ya Akhi....

                      Godisuno said...

                      Syukran Jazilan Ya Akhi....

                      Unknown said...

                      why theres no answer provided for mrsm addmath, physics...anyone have it and willing to share it? thanks very much..:D

                      Macam Yong said...

                      hi nak mtk skema add math kertas 2 perak blh?

                      najwa azizan said...

                      sains pertanian pahang tak ada ke??

                      one smile said...

                      mana soalan sains pertanian nya cikgu?? plss masukkn.. tolong la..

                      zhuhang said...

                      jawapan sejarah negeri sembilan K1 ada tak?
                      Dah dekat spm. :)

                      Cikgu Irwan said...

                      Request anda dlm perhatian cikgu..insyaallah cikgu akan usahakan yer..harap bersabar...

                      blackwhitesyaline said...

                      johor knpa skit sgt,ckgu? skema pon txde..

                      riena said...

                      skema MRSM fizik,kimia, bio

                      sunther sara said...

                      tq vvy much for de sj paper m serch alot in otr blog hre oni m gt

                      Cikgu Irwan said...

                      Welcome..really glad to hear it..gud luck for sejarah paper tomorow..

                      fablosasa said...

                      Skema untuk SBP,cikgu? Yang dalam folder tu kosong... tq

                      Cikgu Irwan said...

                      Oh,maaf, cikgu x sempat masukkan dlm folder tu. Awak download yg combined yer. Siap skali dgn skima...

                      Anggun said...

                      i cant download it. EST sbp. i've tried, but, instead, a paramount video came out. i'm in urgent need for some est papers, im taking my spm tis year, but im not exposed to est yet. plus, i'm the only one in my school who'll be taking tis paper. help me, please. thanks cikgu :)

                      Cikgu Irwan said...

                      Hello Anggun, sorry to hear that. Well, ive checked the link is ok..try this link:
                      www.mediafire.com/view/?p0k2ozbw9ek848j

                      Shareena R said...

                      THANKS CIKGU...

                      Shareena R said...

                      THANKS CIKGU...

                      snow in my heart said...

                      assalamualaikum...cikgu soalan negeri sembilan xleh nak download ar cikgu napew erk...sye dah smangat nak download skali kluar x mau sedih nye...tpi yg lain okey jer..napew erk cikgu...tapi trima ksih ngan sume soalan tu...dapat membantu saya...saya harap soalan negeri sembilan boleh download...terima kasih...assalamualaikum...^_^

                      Cikgu Irwan said...

                      W'salam..dh cek. Link ok..mgkn kena cuba lagi. Atau ada link yg xdpt. Harap bleh bgtau subjek apa xdpt download, cg akan cuba bantu..alhmdllh jika ia berguna utk anda..

                      aqeef said...

                      ckgu,,soalan fizik sarawak xde ke ckgu,,

                      nur asyiqn said...

                      slam cikgu saya nak download knpa tak bloleh?

                      Fatin Najihah said...
                      This comment has been removed by the author.
                      Syafiqah Akhiruddin said...

                      assalammualaikum cikgu jawapan agama untuk negeri sembilan ada tak?

                      ANDA PELAWAT YANG KE: