www.sagadbl.com

 

PROMOSI HEBAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Friday, October 5, 2012

A Day at Impiana Resort, Cherating

0 comments
Assalamualaikum...
Selamat bertemu kembali. Macamana dengan study anda?Peperiksaan semakin menghampiri. Anda perlu semakin bijak menguruskan masa yang semakin suntuk ini. Namun, jangan pula anda menggelabah pulak. Bawa bertenang, setiap usaha yang telah anda curahkan pasti akan membuahkan hasilnya. Insyaallah...Yang penting 'NEVER GIVE UP!!'

Oklah, hari ini Cikgu Irwan nak kongsi sedikit pengalaman...Mungkin boleh menjadi panduan atau sekurang-kurangnya menjadikan ia motivasi untuk anda.

Suka melancong??Haha...Cikgu Irwan suka. Apa kata lepas PMR@SPM nanti beri penghargaan untuk diri anda dengan travel. Rakan2 cikgu pun boleh melepaskan penat lelah menjelang PMR@SPM 2012 dengan pergi melancong.

Baru2 ni Cikgu Irwan ada travel ke Impiana Resort, Cherating Pahang..Overall, Cikgu Irwan boleh kata PUAS HATI!! nak tahu kenapa??
Teruskan baca artikel Cikgu.........



Ceritanya bermula pada hujung minggu lepas, hari khamis. Isteri Cikgu Irwan tengah alahan mengandung 2 bulan..huhu. Sian dia asyik pening n m*ntah2...ish ish,,,So Cikgu Irwan pun decide untuk bawa Isteri tersayang ke Impiana Resort, Cherating Pahang.

So malam jumaat tu carilah maklumat dalam internet...google punye gogel, jumpalah web dia. WAH!! Menarik...cuba test tengok jap.

Macamana? Menarik kan...Pastu cubala kol untuk tempahan. Malangnya harga dia dalam RM290 per night. Huhu...Boleh tahan. Tak jadila tempah..nak dipendekkan citer, Cikgu Irwan tempah bilik yang sama dekat sini...
Agoda.com.my ni memang boleh dipercayai..sangat memudahkan!!Thanks AGODA!!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
The Journey Begins

Bahagian depan

Ini baru sampai...Lobby memang kelasss...boleh check in sambil dihidangkan teh suam. Staff pun bagus. Senyum sokmo...
pandangan dari depan bilik ke tempat parking kereta
Tengah jalan2 cari bilik ni..sempat lagi ambik gambar kereta Cikgu Irwan tengah parking. So tak risau la, kita boleh nampak kereta kita dari depan bilik. *cuba teka mana kereta Cikgu Irwan*

Jom...Kita tengok bilik dia macamna...

Pandangan di dalam bilik.
Ada meja tulis kecik[boleh post blog kat sini]hehe...Kat tepi tu ada sofa dekat tingkap.
Anak Cikgu Irwan suka baring sini..
*boleh jadi katil untuk anak la pulak...hehe*

Aik..dah tido dah?? Kesian, penat...ok sambung lagi.
Kemudahan dalam bilik memuaskan. Luas bilik...oklaaa...
Pelan kecemasan
Atas meja tulis....nampak kunci kereta saga DBL Cikgu tak??
Bukak laci..."Papa ada peti sejuk" Baby menjerit.haha
McD tu beli kat kuala terengganu...bukan resort bagi tu...hehe
Toilet bersih!!!
Ada telefon....
Katil double...king size@queen size...tak pasti.

Apa tu? Wangi sabun tu...
Okey...cukup. Jom kita tengok sekitar resort yang sempat Cikgu Irwan pusing2...
Persekitaran sangat bersih dan menarik
Sungguh menenangkan
Ini koriddor dari bilik ke kolam renang. Nak lalu ikut bawah pun boleh..
Cikgu Irwan dekat rumah "Play House"..kanak2 je boleh masuk.huhu...

Pool side...





Kolam bersebelahan lobby...
 











"Ultaraman Dayna!!!"






Makan breakfast kat sini sangat sedap!!!Best!!!Kenyang!!

Huhu...sekarang balik ke kelas..."My ICTL Class"

Sekian...Happy Travelling....@blog cikgu irwan
Artikel ini adalah hak milik penuh Cikgu Irwan@sagadbl.com
Dilarang copy atau menerbitkannya semula...harap maklum

0 comments:

ANDA PELAWAT YANG KE: