www.sagadbl.com

 

PROMOSI HEBAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sunday, January 6, 2013

Tutorial Download Bahan Dari Blog Cikgu Irwan

2 comments

Assalamualaikum..Salam 1 Malaysia...

   Bertemu lagi kita di tahun 2013. Mungkin anda baru mengenali blog ini. Mungkin anda mengalami masalah untuk download bahan2 dari blog ini..Jadi hari ini, Cikgu Irwan mengambil keputusan untuk buat satu tutorial cara2 untuk download yer...
  Blog ini menggunakan adfly...Untuk menjana sumbangan dari anda semua yang sudi mengunjungi dan men'download' dari Blog Cikgu Irwan...Jadi setiap klik anda amat bermakna buat Blog Cikgu Irwan untuk terus maju dan membantu anda semua. Semua bahan dalam blog ini adalah percuma!! 
   Okey..Jom kita belajar yer..
Mula2...boleh search bahan2 yang anda perlukan di 'search box'
 
 
 
Senang je kan?? Seterusnya kita tengok contoh post Blog Cikgu Irwan 
koleksi rancangan tahunan [semua subjek]
 
    Pilih link yang ingin di 'download'...Akan keluar link seperti gambar di bawah. Jangan risau, ia hanyalah redirect page 'adfly'...Just tunggu 5 saat...tekan 'skip'...
kemudian link download akan muncul. 
 
Biasa Blog Cikgu Irwan menggunakan Host MEDIAFIRE..[rujuk gambar di bawah]
 
 
 
Okeh...Itu saja tutorial hari ini...Kalau ada apa2 pertanyaan bolehlah isi ruangan komen di bawah.
Happy Downloading!!!

2 comments:

Azray said...

terbaikkkk.....A1 sy bagi.trus kan usaha amal ini untuk membantu anak-anak watan untuk berjaya dalam pelajaran.sy doakan semoga usaha cikgu ini dikurniakan Rahmat daripada ALLAH S.W.T. semoga dengan ilmu yg cikgu sampaikan ini walau pun bukan secara bersemuka dengan pelajar tetapi sedikit sebanyak ia amat membantu.sy doakan cikgu selalu mendapat kejayaan.

Cikgu Irwan said...

Alhamdulillah..cikgu dh cukup gembira jika ada pelajar yg dpt dibantu melalui blog cikgu yg x seberapa ini..Insyaallah..cikgu irwan akan terus membantu anda..ingatlah wahai pelajar sekalian. Kejayaan yg susah dicapai amat manis hasilnya!!

ANDA PELAWAT YANG KE: