www.sagadbl.com

 

PROMOSI HEBAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Monday, July 15, 2013

TIPS:Kehilangan Fail Penting

2 comments
Assalamualaikum...Salam Sejahtera...
Apa khabar??  So apa yang Cikgu Irwan nak share hari ini ........JENG...JENG...JENG...baca selanjutnya jika anda ingin tahu..klik read more yer...anda pasti tidak meyesal...

SITUASI 1:
 AHHH!!!!Laptop hilang!!!huhu...Kesian cikgu tengok ada yang kehilangan laptop tersayang. Mestilah sedih kan?? Tapi yang lebih menyedihkan ialah fail2 yang ada dalam laptop tu..Macamana nak dapatkan balik. Contohnya macam minit mesyuarat, borang2, fail2 markah, bahan2 P&P, gambar anak2 sejak kecil, gambar2 famili, video harijadi anak dan sebagainya yang sangat penting. Nak buat balik bukan mudah dan mengambil masa. Betul tak??

SITUASI 2:
AAHHH!!!!Laptop tertinggal kat rumah la pulak!!!Ada fail yang penting nak guna. Takkan nak balik ambik pulak kan? Mesti memakan masa pulak. Huhu...Nak taip balik?? Tak sempat dah....

SITUASI 3:
Macamana nak transfer file dari satu komputer ke satu komputer yang lain?? Mesti anda kata, ambik pendrive kan??Tak bahaya ke?tak kena virus ke?? Nak tak nak cucuk la jugak pendrive tu...Hah!! Kata dah!!!Kena virus dah...kan susah..abis file takleh buka...laptop/komputer pulak kena reformat..kalau kat kedai, melayang RM50..huhu...


    Ok...Pernahkah anda melalui situasi seperti di atas??Mungkin pernahkan?Kalau tak pernah, cuba bayangkan kalau anda mengalaminya...Apa anda nak buat?? Jangan risau Cikgu Irwan ada penyelesaiannya..
Penyelesaiannya ialah "DROPBOX"..

Apa yang anda perlukan:
  • Line internet [tak kirala broadband ke, streamyx ke, p1 ke...janji ada line internet]
  • Komputer / Laptop / Android / I-phone [aplikasi dropbox boleh di install dalam alat2 it ini..]
  • akaun dropbox [free je...jangan risau. tak payah bayar pun. kelajuan untuk upload dan download sangat bagus.]
  • akaun email [ tak kira email apa pun boleh..yahoo ke, gmail ke dsg]
Ok...Macamana? Berminat?? Baca seterusnya....

Apa yang perlu anda buat:
  • Register akaun dropbox kat sini [percuma 500mb kalau guna link ini]
  • Install program dropbox dalam semua komputer / android / i-phone anda..Sign in guna akaun dropbox anda yang anda create tadi..
  • Itu sahaja...dropbox akan automatik upload dan download apa saja file untuk anda...MUDAH KAN?? Janji anda masukkan file itu dalam folder 'DROPBOX'
  • Jangan risau pasal security dia...file anda takkan dapat dicapai oleh orang lain, kecuali anda bagi link dan share file tersebut...

 *Register dropbox kat SINI atau klik gambar di bawah....

 


okey......Ada pertanyaan, sila komen di bawah yer...atau facebook
https://www.facebook.com/blogcikguirwan

Cikgu Irwan sedia membantu anda mengelakkan dari kehilangan file anda yang penting

 UPDATED!!!

Anda boleh juga guna camera upload. boleh sambung terus ke android atau apple...

gambar yang diambil terus upload ke komputer di rumah anda!!

 

2 comments:

ANDA PELAWAT YANG KE: